Skip to main content
Sammen motionerer vi i naturen

Gåture forår 2024

Oplev det smukke Vestfynske landskab sammen med andre, der kan lide at gå i naturen på Vestfyn.


Efter gåturen mandag den 18. dec mødtes gruppen i forrummet til hallen og spise medbragt mad og planlagde næste års gåture. Du vil kunne se de planlagte ture herunder.

Gå-gruppen er mænd og kvinder der går tur og taler sammen. Det sker hver mandag kl. 10.00. Alle er velkommen og det kræver ikke tilmelding og koster ikke noget, I skal bare møde op. Turene kommer efter forslag fra dem der er med og er denne gang sammensat af Arne tlf. 29990910


10/6 Torø rundt

Mødes ved Arne og Marjan Orelundvej 56 Nakke kl. 9.30 eller p-plads ved Torøhuse Forsamlingshus kl. 10.00.

17/6 Klakkebjerg

Vi mødes på p-plads Ørsbjerg Skovvej, der er skilt hvor der står Klakkebjerg

24/6 Staurby Skov

Vi mødes ved Husby Forsamlingshus kl. 9.30 eller kl. 10.00 på p-plads ved Staurby Skovvej overfor idrætsefterskolen. Dem der har lyst kan tage medbragt mad med og vi kan snakke om ture til 2 halvår.

01/7 Wedellsborg

Rørdam eller markvej ved gården Bentshøj mod Sdr. Åby Strand. Mødes ved leddet
Wedellsborgvej.

08/7 Hybæk Mølle

Mødes ved Hybæk gamle savværk/mølle på Fuglemosegyden, Hygind.

15/7 Faurskov Rundt

Mødested p.plads ved Assensvej tæt ved Hylkedamsvej

22/7 Håre - Hjorte - Tanderup

Mødes ved Tanderup gamle skole

Foto: Fotograf Niels Martener

Kort og info over brænde ådal

Brænde Å er 28 km lang og løber gennem et varieret område præget af skov, skrænter, dale, frodige marker og enge og vådområder med et rigt dyreliv.

Brende Mølle har siden 1500-tallet udnyttet vandkraften, sidst fra 1912 til slutningen af 1970'erne. Udnyttelsen er nu endelig ophørt, og bygningerne er blevet restaureret med respekt for det oprindelige udseende.

Efter 400 års opstemning var der skabt et værdifuldt vådområde ved mølledammen, men samtidig forhindret den frie faunapassage.
For at imødekomme ønsker om at bevare stemmeværket og dermed mølledammen, og ønsker om at skabe fri faunapassage blev et utraditionelt projekt sat i værk. Der blev etableret et omløb syd for mølledammen og opført en fisketrappe. I sommeren 1990 blev fisketrappe og faunapassage anlagt, og offentligheden har via et stianlæg fuld adgang til dette skønne naturområde.