karateVelkommen til Vestfyns Karate Skole, der en del af HTUG. NYT: Se nederst...

Karate kommer fra den japanske ø Okinawa og betyder tom hånd. Vi træner stilarten Goju-Ryu , der betyder den hårde (go) og bløde (ju) skole (ryu). Det betyder egentlig blot, at der indgår såkaldt hårde teknikker, som er slag og spark og bløde teknikker som er låse, greb mm. Goju-Ryu er en af de oprindelige 3 karatestilarter.  De oprindelige karatestilarter var alene tænkt som selvforsvar, og det er først efter at karate blev udbredt til det japanske hovedland, at karate også blev udøvet, som en egentlig sport.

Karate kom til Okinawa fra Fuzhou i Kina. Konkret blev Goju-Ryu bragt til Okinawa af Kanryo Higaonna (1853-1915). Det blev dog Higaonna Kanryo’s elev Chojun Miyagi sensei (1888-1953), der grundlagde og navngav Goju-Ryu. Det skete i 1930.

Karatetræning består grundlæggende af tre elementer. Basistræning, hvor de forskellige teknikker trænes, kata, hvor serier af teknikker trænes med korrekt spænding i kroppen og med brug at de rigtige muskler mm. og kumite (kamp), hvor man kæmper mod en (eller flere) modstandere. Det giver sig selv,karatefoto
 at børn ikke starter med kamp, men vi bevæger os hurtigt i den retning på en meget kontrolleret måde. Der vil være halvårlige gradueringer, hvor børnene får mulighed for at vise, hvad de har lært. Det er ved gradueringerne, at der også er mulighed for at skifte bæltefarve.

Vestfyns Karate Skole vil være en del af IOGKF (International Okinawan Goju-Ruy Karate Do Federation). Denne organisation ledes af Morio Higaonna sensei. I Danmark ledes organisationen af Sensei Henrik Larsen. IOGKF er en af de største karateorganisationer i Danmark og afholder mesterskaber, undervisning og fællestræning i ind- og udland. Så der er rig mulighed for at konkurrere og møde andre (børn) med samme interesse.

Karate er således en enestående mulighed for at få rørt hele kroppen, udvikle sig fysisk og mentalt og lære selvforsvar i trygge rammer. Karate henvender sig til alle – alder er bestemt ingen hindring for at deltage.


Træningen foregår i Hallen ved Forsamlingshuset Skræppedalsvej 6 5592 Ejby

 

Vores træningstider er som følger:

Mandag 16.30 – 17.30 børn (nye og øvede). Instruktører: Lars og Asbjørn
Mandag 17.30 – 18.30 3. kyu (lilla bælte) og højere. Instruktør: Lars

Morten tlf. 51 38 78 99, morten.poulsen@sas.com

Onsdag 16.30 til 17.30 børn (nye og øvede). Instruktører: Morten og Thobias
Onsdag 17.30 til 19.30 3. kyu (lilla bælte) og højere. Instruktør: Morten

Morten tlf. 51 38 78 99, morten.poulsen@sas.com

Vores halvårlige kontingentsatser er som følger: Børn 400 kr.   Voksne: 700 kr.
Har du spørgsmål til karate, kan du kontakte chefinstruktør Morten Poulsen på mobil 5138 7899 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vestfyns Karate Skole vinder 7 medaljer karate2karate1
ved DM i traditionel karate

Vestfyns Karate Skole var til Danmarksmesterskaberne i traditionel karate d. 8. oktober og det gik over al forventning. Det var første gang vi var med, så der var lidt nervøsitet inden det gik løs. Vi stillede op med Oskar Kærsbøl, Hans Christian Jørgensen og Jakob Graff i gruppen til og med 10 år. Thobias Kallesen var med i gruppen for 14-15 årige.

Resultaterne blev som følger:

Kata. Drenge 10 år gradueret 10. kyu (helt nye) til 5. kyu

Guld: Hans Christian
Sølv: Jakob
Bronze: Oskar

Kata. Drenge 10 år åben klasse (dvs. alle grader)

Guld: Jakob
Sølv: Oskar
Bronze: Hans Christian

Kumite (kamp). Drenge 10 år åben klasse (dvs. alle grader)

Sølv: Oskar

For god ordens skyld skal det oplyses, at der var mange børn med, men Vestfyn sad hårdt på metallet i kata, som er serier af teknikker, der bruges til at vurdere udøverens tekniske niveau. Drengene gjorde det også godt i kamp. Langt de fleste kampe var meget lige. Vi sætter lidt mere fokus på kamptræning fremadrettet så vi også kan dominere denne række.

Thobias vandt sin første kamp. I næste kamp var der desværre et par ureglementerede teknikker fra modstanderen, som ikke blev straffet, og det begrænsede Thobias’ muligheder for at vinde, men han viste sand karate ånd og fightede hårdt til det sidste. Så der er bestemt også gode muligheder for Thobias fremover.

knab2